Laatst gewijzigd: 11-04-2023
Artikel 1: Definities
1.1. AmiVie: LENSEN Catharina (“Rian”), gespecialiseerd in gedrag en welzijn van honden en katten en eigenaar van AmiVie, gevestigd te Maaseik (B), ondernemingsnummer 0719.345.466.
1.2 Diensten: gedragstherapie, training, telefonische consultaties en voorlichting/adviezen voor en over gedrag en welzijn, in het bijzonder van honden en katten, die aangeboden worden door AmiVie.
1.3 Cliënt: de opdrachtgever die gebruik wenst te maken van dienst(en) van AmiVie. Tevens de wettelijke eigenaar van het/de dier(en) onder behandeling en/of verantwoordelijke voor dat dier en bevoegd om gedragsbegeleiding aan te vragen.
1.4 Overeenkomst: een overeenkomst van zelfstandige dienstverlening waarbij AmiVie zich verbindt aan de cliënt d.m.v. het aanbieden van haar diensten tegen een overeengekomen vergoeding.
1.5 Contractperiode: de vooraf bepaalde en overeengekomen tijdsduur van de diensten van AmiVie in de vorm van één of meer afspraken m.b.t. gedragstherapie en training voor honden en katten en/of voorlichting/adviezen omtrent gedrag en welzijn van dieren.
Artikel 2: Toepasselijkheid van deze voorwaarden en de totstandkoming van deze overeenkomst
2.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle door de cliënt gewenste en afgenomen diensten van AmiVie, nadat die door AmiVie zijn aanvaard.
2.2 Een overeenkomst komt tot stand wanneer AmiVie en de cliënt digitaal/schriftelijk een afspraak maken over aangeboden diensten van AmiVie. Bij afspraak na telefoongesprek ontvangt de cliënt op het door de cliënt aangegeven mailadres een bevestigingsmail met de overeengekomen afspraak en tarieven.
2.3 De contractperiode start v.a. het eerste consult en voldoet aan volgende voorwaarden:
- a) Een opvolgconsult zal max. 6 maanden na een voorgaand consult plaatsvinden, tenzij anders overeengekomen met AmiVie.
- b) Pakketten zullen binnen 1 jaar v.a. het eerste consult worden afgerond, tenzij anders overeengekomen met AmiVie.
- Indien de cliënt buiten bovenvermelde periodes (a, b) een consult aanvraagt, kan dit worden beschouwd als een nieuwe contractperiode i.v.m. gewijzigde leefomstandigheden en/of gedragsevolutie van het dier. AmiVie zal in dat geval de mogelijkheden en actuele tarieven van opvolging communiceren naar de cliënt.
2.4 Opname in het agendasysteem van AmiVie geldt als bewijs van de totstandkoming van de overeenkomst.
2.5 Er zijn geen toezeggingen door AmiVie gedaan indien deze niet schriftelijk bevestigd zijn door AmiVie.
Artikel 3: Uitvoering van diensten
3.1 AmiVie staat in voor het onderhouden van haar kennis, vaardigheden en deskundigheid om haar diensten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren.
3.2 De cliënt zal naar beste kunnen en voor zover mogelijkheden het toelaten, ten minste tijdens de duur van de diensten, de gegeven aanwijzingen, adviezen en praktische handvatten van AmiVie opvolgen. Ook zal de cliënt zich hierbij richten op het verbeteren/in stand houden van goed welzijn van zijn dier(en), in lijn met de visie van AmiVie.
3.3 Dieren die door AmiVie bezocht en behandeld zullen worden, dienen vrij te zijn (gevaccineerd of via titerbepaling) van besmettelijke ziektes of parasieten.
Mocht er afspraak gemaakt worden op het domein van AmiVie dan geldt het volgende:
- a) het dier waarvoor de afspraak is gemaakt is normaliter welkom. Indien het gaat om een louter adviserend/oriënterend gesprek zonder huisdier, dan zal AmiVie dit kenbaar maken. Het meebrengen van dieren, anders dan het dier onder behandeling, dient altijd van tevoren overlegd te worden met AmiVie.
- b) cliënten dienen hun hond vooraf uit te laten en er op toe te zien dat de hond niet plast tegen meubilair, gebouwen of andere eigendommen. Ook hoort de cliënt uitwerpselen van zijn/haar hond binnen én buiten zelf op te ruimen. De hond is altijd aangelijnd, tenzij AmiVie de cliënt tijdens de consultatie anders instrueert.
- c) katten dienen vervoerd te worden in een voor hen vertrouwd reismandje. Voor zover mogelijk, heeft de cliënt de kat van tevoren geleidelijk en op positieve wijze laten wennen aan het mandje en reizen. Reismandjes met een verwijderbare bovenhelft hebben de voorkeur, zodat de kat ten allen tijde in zijn vertrouwde omgeving kan blijven zitten.
Artikel 4: Wijziging of beëindiging van de overeenkomst
4.1 Indien tijdens het uitvoeren van diensten blijkt, dat het gewenst is om de contractperiode te verlengen, dan kunnen AmiVie en de cliënt in onderling overleg de overeenkomst aanpassen conform artikel 2.
4.2 Tussentijdse beëindiging is mogelijk na overeenstemming tussen AmiVie en cliënt.
4.3 Indien de overeenkomst voortijdig wordt beëindigd, zal de overeengekomen vergoeding naar rato van de wel reeds uitgevoerde diensten bij de cliënt in rekening worden gebracht, tenzij er sprake is van ondeelbare werkzaamheden. Dit is ter beoordeling van AmiVie.
Pakketten worden aangeboden als één geheel en worden dus beschouwd als ondeelbaar. Enkel wanneer er sprake is van aantoonbare overmacht, kan met AmiVie overlegd worden voor een teruggave naar rato.
4.4 AmiVie kan eenzijdig beslissen de overeenkomst tussentijds te beëindigen wanneer het vertrouwen tussen haar en de cliënt op ernstige wijze is verstoord, de cliënt op dusdanige manier met zijn/haar dier(en) omgaat dat dit tegenstrijdig is met de werkwijze van AmiVie (a) of wanneer zij het nodig acht om de cliënt door te verwijzen naar derden (b).
- a) Indien het vertrouwen tussen AmiVie en de cliënt ernstig is verstoord of de cliënt op een dusdanige manier met zijn/haar dier omgaat dat dit tegenstrijdig is met de werkwijze van AmiVie, zal zij, alvorens het beëindigen van de overeenkomst, de cliënt hierover informeren, tenzij dit niet of niet tijdig mogelijk is.
- b) Indien AmiVie tijdens het uitvoeren van haar diensten beslist dat het nodig is om de cliënt voor verdere behandeling door te verwijzen naar derden, zal zij, alvorens hiertoe over te gaan, de cliënt hier uitgebreid over informeren en haar beslissing duidelijk motiveren. Bovendien zal ook in dit geval alleen de vergoeding naar rato van reeds uitgevoerde diensten bij de cliënt in rekening worden gebracht.
4.5 AmiVie behoudt zich het recht voor een cliënt te weigeren wanneer een cliënt weigert mee te werken aan een opgestelde therapie of enige vorm van therapie onmogelijk blijkt.
4.6 AmiVie kan de overeenkomst met onmiddellijke ingang en zonder opgaaf van redenen beëindigen indien:
- a) de cliënt in staat van faillissement wordt verklaard;
- b) de cliënt (voorlopige) rechtelijke uitstel van betaling (surseance) wordt verleend;
- c) de cliënt wordt veroordeeld tot een (al dan niet voorwaardelijke) vrijheidsstraf wegens een strafbaar feit;
- d) de cliënt handelt in strijd met de wet.
4.7 De overeenkomst eindigt automatisch van rechtswege na het verstrijken van de contractperiode, zonder dat opzegging door één van beide partijen is vereist.
Artikel 5: Vergoedingen
5.1 AmiVie heeft recht op een vergoeding voor haar diensten, welke bij de overeenkomst van zelfstandige dienstverlening is vastgesteld.
5.2 Het tot stand komen van de overeenkomst conform artikel 2, leidt altijd onverkort tot een verplichting van betaling.
5.3 AmiVie bepaalt hoe de vergoeding voldaan dient te worden (contant of per bankoverschrijving) vóór de aangegeven vervaldatum op de betreffende factuur.
5.4 Indien de cliënt een gemaakte afspraak binnen 24 uur voor aanvang van de afspraak eenzijdig annuleert, blijft de betalingsverplichting tot stand.
Indien de cliënt een gemaakte afspraak annuleert in verband met aantoonbare overmacht (ziekte, overlijden van het dier of andere zaken welke naar het oordeel van AmiVie tot overmacht kunnen worden gerekend), wordt er 10% van de afgesproken vergoeding als administratiekosten in rekening gebracht.
5.5 Indien AmiVie door overmacht of omstandigheden wordt gedwongen een afspraak te annuleren, probeert AmiVie de cliënt daarvan tijdig telefonisch op de hoogte te brengen. Indien de cliënt dit bericht van annulering onverhoopt niet tijd ontvangt, kan hij geen rechten ontlenen aan het niet ontvangen van het bericht van annulering.
5.6 Bij niet tijdige betaling van de factuur is de cliënt van rechtswege en zonder ingebrekestelling een intrest verschuldigd van 10% vanaf de vervaldag, alsmede een schadevergoeding van 10% op het factuurbedrag voor het daardoor geleden nadeel en kosten.
Verdere dienstverlening zal worden gestaakt, totdat de cliënt de factuur heeft voldaan.
5.7 Eventuele klachten op de factuur dienen AmiVie te bereiken per aangetekend schrijven binnen de 8 dagen vanaf ontvangst van de factuur.
Artikel 6: Aansprakelijkheid
6.1 AmiVie zal in alle redelijkheid haar uiterste best doen om het gewenste resultaat van de behandeling te bereiken. Daarnaast zal zij een inschatting/prognose geven over de mogelijkheid tot verandering van het gedrag van het dier. AmiVie is niet aansprakelijk voor het uitblijven van het door de cliënt gewenste resultaat. Bij het uitblijven van het gewenste resultaat blijft onverkort de betalingsverplichting bestaan.
6.2 AmiVie is niet aansprakelijk voor welke schade/letsel dan ook aan u, uw eigendommen, uw dier(en) of derden, opgedaan tijdens het uitvoeren, voor of na de afgenomen dienst.
6.3 Deelname aan gedragstherapie en trainingen van AmiVie gebeurt op eigen risico.
6.4 De cliënt is ten allen tijde aansprakelijk voor het gedrag van zijn dier(en). Het sluiten van een overeenkomst met AmiVie verandert niets aan de risicoaansprakelijkheid van de cliënt en/of derden voor door een dier aangebrachte schade conform het gestelde in het Burgerlijk Wetboek artikel 1385 (BE) of Burgerlijk Wetboek 6, artikel 179 (NL).
6.5 De cliënt wordt geacht een passende aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor het/de dier(en) onder behandeling. Meer concreet dient het dier meeverzekerd te zijn bij een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering (BE) of een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (NL).
6.6 AmiVie zal voor aanvang van de diensten ondertekening vragen van de Overeenkomst “geïnformeerde toestemming”. Dit geldt enkel als extra maatregel om de cliënt te informeren over zijn rechten en plichten, conform advies van de verzekering, en vermindert in geen geval de aansprakelijkheid van de cliënt zoals hierboven vermeld in punten 6.1 – 6.5.
Een getekend formulier van geïnformeerde toestemming zal alleszins niet gelden als vervanging van de algemene voorwaarden, omschreven in dit document. De toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden blijft onveranderd, zoals hierboven omschreven in artikel 2.
Artikel 7: Geheimhouding
7.1 AmiVie zal alle haar verstrekte informatie als vertrouwelijk behandelen voor zover dit voortvloeit uit de aard van de informatie of bij nadrukkelijk verzoek van de cliënt.
7.2 Mededelingen aan derden worden slechts gedaan na overleg met de cliënt en uitsluitend wanneer AmiVie ervan overtuigd is, dat de belangen van de cliënt en het dier/de dieren of de omgeving hiermee zullen zijn gediend.
7.3 AmiVie zal ontvangen en gemaakte video- en of fotomateriaal tijdens gedragstherapie en training niet gebruiken voor andere doeleinden dan de gedragstherapeutische behandeling, tenzij de cliënt hier schriftelijke of mondeling toestemming voor heeft gegeven.
7.4 AmiVie behoudt het recht de door de uitvoering van haar diensten toegenomen kennis voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen vertrouwelijke informatie ter kennis aan derden wordt gebracht.
Artikel 8: Intellectueel eigendom (o.a. auteursrecht)
8.1 Alle door AmiVie verstrekte stukken, zoals adviezen, methoden, stappenplannen, hulpmiddelen, beeldmateriaal/illustraties, verslagen, en richtlijnen zijn uitsluitend bestemd om te worden gebruikt door de cliënt inzake de diensten van AmiVie en mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AmiVie worden verveelvoudigd, openbaar gemaakt of ter kennis aan derden worden gebracht.
Artikel 9: Klachten
9.1 Indien de cliënt niet tevreden is over AmiVie of over de geleverde diensten van AmiVie, dan kan de cliënt een klacht indienen bij AmiVie.
AmiVie zal samen met de cliënt proberen het probleem op te lossen.
Artikel 10: Slotbepalingen van deze algemene voorwaarden
10.1 Alle kosten die AmiVie zowel gerechtelijk als buitengerechtelijk dient te maken tot behoud van haar rechten met betrekking tot invordering van door cliënt verschuldigde bedragen komen ten laste van de cliënt.
10.2 Over al het overige, niet bepaalde, beslist AmiVie. Deze beslissingen zijn bindend.
10.3 Voor alle geschillen zijn enkel de rechtbanken van Maaseik of Tongeren (België) bevoegd.